Dirigent

Sophia Brink is sinds de oprichting dirigent van Kamerkoor Muzimare. Als professioneel dirigent en kerkmusicus (Brabants Conservatorium Tilburg 2001) heeft Sophia zich gespecialiseerd in het werken met amateurs van alle niveaus en zoekt ze manieren om hen, ieder binnen hun eigen mogelijkheden, muzikaal boven zichzelf te doen uitstijgen. Zo hoopt ze hen extra te laten genieten van samen zingen en van de kracht van muziek, en het publiek daarin te laten delen.

Daartoe zoekt ze in binnen- en buitenland naar nieuwe en bijzondere teksten en zettingen, componisten en muziek, en besteedt ze buitengewoon veel aandacht aan zorgvuldig samengestelde programma’s, waarin ze zowel haar zangers als de luisteraars steeds weer poogt mee te nemen op een muzikale reis. Kortom, een dirigent die zich sinds het begin van haar professionele loopbaan vol liefde, overgave en toewijding fulltime heeft ingezet voor haar vak en ‘haar’ zangers.

Door een ernstige ziekte in 2015 is haar inzetbaarheid sterk verminderd, waardoor ze nu alleen werkt met Muzimare en een door haar zelf opgezet projectkoor, dat jaarlijks 3 à 4 concerten geeft rond het thema ’Allerzielen’. Ze doet dit alles met liefde en in grote dankbaarheid, levend en werkend vanuit oude kwaliteiten en vernieuwde verdieping, passend bij de wijze waarop Sophia haar werk als dirigent altijd al zag.

Dirigent Muzimare